Till startsidan   Alla artiklar   Beställ från Systembolaget

25 år eller äldre?

Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.

Bästa picknickmaten till GW:s Vita

Bästa picknickmaten till GW:s Vita

Såhär i sommartider blir det nog en hel del picknickar för många och då passar ett lite lättare vin bra, till exempel GW:s Vita som är gott till såväl fågel som fisk och olika sallader.

Förutom att vara Sveriges mest folkkära kriminolog och författare är Leif GW Persson också en gedigen mat- och vinälskare. Det senaste året har han dessutom släppt tre egna viner, ett rött, ett vitt och en rosé. Alla noga utvalda.

– Vi har testat många olika viner ska du veta. Det viktiga är att hitta viner som jag själv vill dricka, säger GW om processen.

Här kan du beställa GW:s Vita.

Ledord: enkelheten är din vän

När du planerar en picknick är det bäst att hålla det enkelt. Du behöver inte ha tjugo olika rätter som tagit flera timmar att förbereda. Fokusera hellre på ett fåtal riktigt bra grejer. Och, skippa grönsakerna som blir mjuka och tråkiga direkt. Byt ut till exempel ut isbergssalladen mot finstrimlad spetskål.

Rökt lax – ett friskt vitt vin kommer att balansera det feta och rökiga i laxen perfekt. Bara att köpa med dig en bit från disken så är du hemma.

Päronsallad med fetaost – sältan i fetaosten kommer att väga upp sötman i päronen på ett fantastiskt vis. Ta gärna en lite hårdare päronsort så blir det inte så slabbigt. Bäst matchar du salladen med ett vin som har pärontoner. GW:s Vita har just det, och du kan beställa det här.

Färskpotatis – kokt färskpotatis är ju lika god kall som varm och är därför ett enkelt sätt att komplettera picknicken. Blir gott tillsammans med den rökta laxen.

Ostar – passar utmärkt till vitt vin och värmen kommer dessutom göra att de annars kylskåpskalla ostarna får helt rätt temperatur när de ska ätas. Välj ut ett par av dina favoriter och släng ner i picknickkorgen.

Hur håller jag vinet kallt?

Ja, detta är den stora frågan på en picknick men det är inte så svårt som du tror. Frys in ett par flaskor med vatten och lägg ner tillsammans med vinet så kyls det samtidigt som du får iskallt vatten att dricka – en win-win. Ett vin på box är också att föredra eftersom den blir mycket lättare än ett gäng flaskor.

Här kan du beställa GW:s Vita – ett friskt vitt vin på box.